Εκδοτική πρωτοβουλία - το πέρασμα
Ταυτότητα
Βιβλία
Συγγραφείς
Η Συζήτηση
Προτάσεις
Επικοινωνία
συνάντηση ανθρώπων και ιδεών
Τέρρυ Ήγκλετον
Καθηγητής

Ο Καθηγητής Terry Eagleton, Πρόεδρος στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Δημιουργικής Γραφής στο πανεπιστήμιο του Lancaster ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του ζωή ως ειδικός μελετητής Βικτωριανών έργων και συνεχίζει να ασχολείται με την ιστορία και τη λογοτεχνία του 19ου ,καθώς και με τη λογοτεχνία του 20ου αιώνα. Ειδικότητά του είναι η λογοτεχνική και πολιτιστική θεωρία, η λογοτεχνία και ο πολιτισμός της Ιρλανδίας στην αγγλική γλώσσα, θέματα πάνω στα οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα μια τριλογία έργων του. Άρχισε να ασχολείται εκτενέστερα με τη συγκριτική λογοτεχνία και ένα από τα τελευταία του έργα αναφερόμενο στην τραγωδία πραγματεύεται τη λογοτεχνία διαφόρων ευρωπαϊκών πολιτισμών.

Πριν την μετακίνησή του στο Lancaster, προκάτοχός του ήταν ο John Edward Taylor Καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Manchester από το 2001 και πριν από αυτόν ο Thomas Warton Καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στην Οξφόρδη (1992-2001).

Τα έργα λογοτεχνικής κριτικής του Terry Eagleton περιλαμβάνουν τη Λογοτεχνική Θεωρία: Εισαγωγή (1983) και Μετά τη Θεωρία (2003). Έγραψε επίσης τα μυθιστορήματα Saints and Scholars (1987) και The Gatekeeper : A Memoir (2001). Πρόσφατα έργα του είναι τα: How To Read A Poem (2006); The Meaning of Life (2007); και Trouble with Strangers: A Study of Ethics (2008).